lunes, 31 de octubre de 2011

ITworldEDU


27 d'Octubre, ens han invitat a assistir a l'ITworldEdu 2011 un congrés que promou les TIC aplicades a l’educació i que aquest any compleix la seva quarta edició.

Haig de dir que no ho hem vist tot, però sí algunes de les conferències més importants.
Hem presenciat la presentació de les possibilitats que tenen les pissarres interactives digitals. Ens han explicat les potencialitats que tenen aquestes pissarres per a treballar amb models 3D, fent servir la interfície tàctil de la pantalla per a rotar els elements, o fent servir una càmera que mitjançant un cub físic pot reproduir les rotacions que nosaltres fem al manipular el cub i plasmar-les a la pantalla. Cal dir que o van tindre molts problemes tècnics casuals, o la interfície del cub físic cal millorar-la bastant, perquè amb l’actuació que va fer la pobre representant de la companyia Smart, almenys a mi no em va convèncer de la seva eficàcia. Per altre banda, el que em va semblar més interessant de la pantalla i els seus complements, va ser la càmera que permetia des de la taula on se situaria el mestre, mostrar documents o objectes a tota la classe a temps real, és a dir, treballar amb la realitat augmentada.

Desprès d’això hem presenciat una taula rodona, “El futur de les Telecomunicacions en l’àmbit educatiu”. S’ha parlat de la situació actual de connectivitat. A la gran majoria de centres tenen una connectivitat molt baixa (2mbps), encara que s’està treballant per millorar el desplegament d’infraestructures, es a dir, tenir banda ampla real. Ens han explicat que l’ajuntament té previst acordar llicencies amb els operadors a part d’aprofitar les obres urbanes per a desplegar xarxa òptica com a plans de millora i que el desplegament des de la creació d’infraestructures de propietat municipal els farà participar activament en el mercat (fibra òptica municipal). Per acabar han tingut el torn de paraula els representants de les operadores els quals han intentat vendre el seu producte justificant-ne els alts preus que tenen al mercat, encara que el nostre professor de TIC i director de l’ITworldEdu, Miquel Àngel prats, els ha posat entre l’espasa i la paret al demanar la justificació d’aquests alts preus quan estem parlant d’un servei per a l’educació. La conclusió que ha quedat de tot plegat és la següent: hem d’entendre les tecnologies no com a objectiu sinó com a mitjà (servei).

Curiositat: Olé la Maria i su arte!

0 comentarios:

Publicar un comentario